در این مقاله میخوانید!
سازه فولادی سبک (LSF) چیست؟
سازه LSF نوعی سازه فولادی است که با نام سازه سبک نیز شناخته میشود. LSF مخفف عبارت Lightweight Steel Frame است که همان معنای سازه سبک را میدهد. سازه LSF به سیستم های پیش ساخته ای گفته می شود که در ساخت هرکدام، مقاطع فولادی دیواره نازک به کار می روند.
چرا سازه LSF ؟
مشکل کمبود زمين در کلان شهرها از جمله شهر تهران در کنار عدم تشکيل سرمايه بزرگ در ساخت و ساز شهري را مي توان از ديگر موانع انبوه سازي و شهرسازي عنوان کرد، چراکه ديگر زميني که امکان ساخت و ساز انبوه و مجموعه سازي در آن وجود داشته باشد، در کلان شهرها وجود ندارد و يا بسيار محدود و گران مي باشد.
نظر کارشناسان
به عقيده بسياري از کارشناسان رشد افقي شهرها هزينههايي اضافي را براي نگهداري آن به مديران شهري تحميل مي کند و زماني که يک شهر در سطح، رشد مي کند هزينه هاي سربار خدمات رساني آن هم افزايش مي يابد و با توجه به پراکندگي تراکم، نياز به امکانات خدماتي زيادي وجود دارد و مسوولان مجبورند مبالغ بيشتري را نسبت به زماني که شهر در ارتفاع توسعه مي يابد، براي ارايه خدمات هزينه کنند
اقدام شهرداری
لذا در چند سال اخير شهرداري تهران و کلانشهرها اجازه ساخت اضافه بنا را به راحتي مي دهند، اما ساخت اضافه طبقه يا اضافه اشکوب پيش شرط هايي دارد که ملزم به اجرا است. به دليل انيکه اکثر ساختمان هاي موجود عمر بالايي دارند لذا اضافه کردن يک طبقه به آن بايد از اصول مهندسي پيروي کند.
آریا تدبیر پاژ
لذا از اين رو شرکت آریا تدبیر پاژ به عنوان يکي از مجريان سازه هاي سبک با کارنامه اي درخشان در جهت رسيدن به ايراني آباد با رويکرد حفظ محيط زيست و توسعه پايدار در اين عرصه قدم گذاشته تا بتواند بخشي از رسالت خويش را به سرانجام رساند. اين شرکت با ارئه خدمات مشاوره، طراحي و ساخت سازه هاي سبک LSF مي توانند بخشي از نياز مشتريان و کارفرمايان محترم را برآورده کرده و دغدغه ايشان را من باب عدم آشنايي با چنين سازه هايي کاهش دهد.
خدماتي که گروه متخصص شرکت مي توانند در اين زمينه ارائه دهند به شرح ذيل مي باشد:
- مشاوره براي استفاده از اين نوع سازه
- ساخت و نصب سازه هاي سبک از مرحله ابتدايي تا انتهايي آن (کلید در دست)
- طراحي بر اساس آيين نامه آمريکا و مطابق پلان درخواستي و تهيه نقشه هاي اجرايي با روش نيوزيلندي
- متره و برآورد کردن نقشه هاي معماري
- فروش فايبر سمت ساده و طرح دار ، چوب OSB، عايق XPS
- ارسال مشاوران خود براي بررسي نحوه اجراي پروژه ها
از جمله کارايي هاي سازه هاي سبک LSF علاوه بر ساخت و ساز واحدهاي مسکوني و ويلاسازي را مي توان در بخش اضافه طبقه موسوم به اضافه اشکوب ذکر نمود. که با توجه به تجربه متخصصان شرکت آریا تدبیر پاژ مي توان اعلام کرد که به دليل سبک بودن وزن اين نوع سازه ها در بسياري مواقع از وزن نخاله هاي برداشته شده از سقف جهت نصب سازه کمتر است و وزن زيادي به سازه وارد نمي کند
حال بخشي از مزاياي ساخت اضافه طبقه به روش LSF به شرح زير است :
- نيازي به خريد زمين جهت ساخت و ساز نمي باشد
- ادارات جهت تامين فضاي اضافي نياز به جابجايي از محل اسکان قبلي ندارند
- نياز به تخريب کامل سقف ندارد و ساکنين نياز نيست ساختمان را ترک کنند
- به دليل استفاده از متريال هاي سبک و پيش ساخته سر و صداي زيادي ندارد که ساکنين را اذيت کند
- سرعت ساخت بالا مي باشد و اين سازه ها سريع بر روي پشت بام نصب مي گردند
- قيمت آن درمقايسه با سازه هاي ديگر پايين تر مي باشد که با توجه به کيفيت و سرعت بالاي اين روش برگ برنده سيستم LSF مي باشد
آریا تدبیر پاژ - یکی از بزرگترین تولید کنندگان و فروشندگان سازه lsf
مزیت های سازه lsf
- 1سبکی پروفیل های تولید شده و مقاومت بالای آن.
- 2تولید پروفیل با شکل های مختلف.
- 3نصب سریع و آسان.
- 4دقت بالا در تولید و جزئیات اجرایی.
- 5مقاومت بالا در برابر پوسیدگی.
- 6قابلیت بازیافت مجدد.
- 7تولید انبوه ساده و راحت.
معایب و محدودیت های سازه lsf
- 1این گونه از سازه ها عمدتا برای ساختمان های کوتاه مرتبه وتا پنج طبقه در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد برای ساختمان های بلند مرتبه باید از ترکیب سازه LSF با دیگر سازه ها استفاده نمود.
- 2محدودیت در اعمال بار های متمرکز سنگین.
- 3ساختار اتصال سازه ای اعضاء به صورت مفصلی می باشد
- 4نیروهای درونی بیشتر اعضا از نوع محوری و خمشی می باشد.( با توجه به باز بودن پروفیل ها پیچش کمتر اعمال می شود).
کاربرد سازه lsf
- مقاوم سازیبسیاری از ساختمان های موجود که مورد استفاده قرار می گیرند.از ابتدا با کاربری دیگری ساخته شده اند و اکنون کاربری دیگری دارند.به طور مثال سازه با کاربری مسکونی ساخته شده است و اکنون کاربری اداری دارد اولین راهکاری که می تواند مورد استفاده قرار گیرد بدون آنکه تغییری در سازه ساختمان ایجاد گردد. تغییر دیواره های قدیمی به دیواره ها سبک فلزی است. با این راهکار می توان وزن دیواره ها را تا 3/1 کاهش داد تا جبران اضافه بار ناشی ازتغییر کاربری باشد.
- طبقه اضافهتوسعه روز افزون جمعیت و به دنبال آن افرایش نیاز به فضای کاری سبب می شود منابع موجود نا کافی باشد ازاین رو یا باید ساختمان های موجود تخریب و دوباره سازی شود که هم هزینه و هم آلوگی زیست محیطی را در بر دارد. راهکاری که می توان پیش نهاد کرد اضافه کردن یک طبقه برروی ساختمان های موجود می باشد. درصورتی که این عملیات به درستی انجام گیرد، بدون افزایش بار اضافی به ساختمان موجود، می توان یک طبقه به ساختمان اضافه کرد.
ساختار سازه فولادی
سازه ال اس اف همانند دیگر سازه های ساختمان شامل فنداسیون. سازه باربر ثقلی و جانبی است . در سازه این ساختمان ها از اجزای به نام ستونک(sutd) جهت انتقال بار قائم بهره جویی می شود. به طور معمول این ستونک ها از مقاطع ناودانی به لبه برگشتی تشکیل شده اند که به مقطع C موسومند. همه این ستونک ها در کف و تراز سقف ها به وسیله یک مقطع ناودانی از جنس همان استاد است وکه به مقطع U موسومند به یک دیگر متصل می گردند.جهت مقابله با بار جانی از مهار بند که می تواند از جنس استاد و یا تسمه باشند بهره جویی می گردد. خاطر نشان می شود جهت مهار جانی حتی می توان از تخته های چوبی و یا صفحات فلزی نازک نیز بهره جست.